Tanjir možete nakratko zagrejati u običnoj ili mikrotalasnoj pećnici. Verujte mi, primetićete razliku.
Slana kuvana jela koja imaju bolji ukus kada su hladna su retka. Zato većina restorana dobre hrane služi jela na toplim tanjirima.
Razlog za to je vrlo jednostavan: topli tanjiri duže drže hranu toplom, pa je ukusnija.
Iskoristite taj trik i sami. Neposredno pre serviranja tanjir stavite pod mlaz vrele vode, obrišite i na njega stavite pripremljeno jelo. Ploče možete nakratko zagrejati u običnoj ili mikrotalasnoj pećnici. Verujte mi, primetićete razliku.
Ako planirate da poslužite hladnu voćnu salatu, sladoled ili neki drugi desert koji se jede leden, stavite tanjir ili činiju nakratko u zamrzivač neposredno pre serviranja.
Ovo će sprečiti da se vaš omiljeni sladoled otopi. Na kraju krajeva, isto pravilo važi i za čaše.
Postoji razlog zašto pivopije stavljaju krigle u zamrzivač pre konzumiranja svog omiljenog napitka od hmelja, a koktel majstori služe neke od koktela u zaleđenim čašama.
Kulinarski trikovi koji zaista funkcionišu. Jeste li ih probali?
Preuzmite android aplikaciju.