Početna > Život i stil
Život i stil

Trik dobrih restorana koji čini hranu boljim

Tanjir možete nakratko zagrejati u običnoj ili mikrotalasnoj pećnici. Verujte mi, primetićete razliku.
Foto: Pixabay/StockSnap

Slana kuvana jela koja imaju bolji ukus kada su hladna su retka. Zato većina restorana dobre hrane služi jela na toplim tanjirima.

Razlog za to je vrlo jednostavan: topli tanjiri duže drže hranu toplom, pa je ukusnija.

Iskoristite taj trik i sami. Neposredno pre serviranja tanjir stavite pod mlaz vrele vode, obrišite i na njega stavite pripremljeno jelo. Ploče možete nakratko zagrejati u običnoj ili mikrotalasnoj pećnici. Verujte mi, primetićete razliku.

Ako planirate da poslužite hladnu voćnu salatu, sladoled ili neki drugi desert koji se jede leden, stavite tanjir ili činiju nakratko u zamrzivač neposredno pre serviranja.

Ovo će sprečiti da se vaš omiljeni sladoled otopi. Na kraju krajeva, isto pravilo važi i za čaše.

Postoji razlog zašto pivopije stavljaju krigle u zamrzivač pre konzumiranja svog omiljenog napitka od hmelja, a koktel majstori služe neke od koktela u zaleđenim čašama.

Kulinarski trikovi koji zaista funkcionišu. Jeste li ih probali?

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake