Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Кулинарски трикови који заиста функционишу. Јесте ли их пробали?

Ови кухињски трикови заиста функционишу, барем тако тврде људи који су их испробали.
Фото: Pixabay/Pexels
Додајте шаргарепу у јела од парадајза

Шећер се често додаје у сосове и јела од парадајза како би се смањила киселост. Ако желите да избегнете додавање шећера, можете додати пасирану или рендану шаргарепу. Има природну слаткоћу и смањиће киселост.

Маслац ће дати фину текстуру

Да би парадајз сос био још кремастији, на крају кувања, када скинете сос са рингле, додајте му путер. Мешати да се растопи.

У топлу чоколаду додајте прстохват соли

Знамо колико је добро додати прстохват соли у бисквите за торте. Додајте и то у топлу чоколаду. Со се неће осетити, али ће истаћи укус чоколаде.

Промените укус пире кромпира

Ако вам је досадио стандардни пире кромпир, додајте му мало рена. Додајте мало по мало, зависи колико вам је рен врућ, али и колико желите да осетите. Овакав пире кромпир сигурно неће проћи незапажено.  Ако јело захтева додавање воде, замените га темељцем. То може бити повртни, рибљи, пилећи или говеђи темељац. Зато, када скувате темељац, скувајте већу количину и замрзните, тако да ћете увек имати при руци.

Замрзните презреле банане

Презреле банане су одличне за кексе – слатке су и имају онај леп укус када се пеку и дају сочност. Ако желите да вам хлеб од банане испадне још бољи, прво замрзните презреле банане. Одмрзните их пре употребе, а затим користите као главни састојак. Такве банане ће бити још слађе, тако да нећете морати да користите много шећера.

Додајте мајонез у киш

Када умешате фил за киш, додајте мало мајонеза. Мајонез чини јела лакшим и лепшим.

Додајте коцку леда када загревате храну

Ако подгревате остатак ручка за вечеру у микроталасној пећници, додајте коцку леда. Доћи ће до додатне паре која ће убрзати загревање и посуда се неће толико осушити.

Користите стари хлеб за презле

Пожелели ​​сте да једете поховано месо, а остали сте без презле? Користите стари хлеб. Исеците га на комаде, ставите у плех и пеците у рерни на нижој температури док не добије златну боју и осуши. Исецкајте га оклагијом или у мултипрактику. Добићете домаће мрвице хлеба које ће вам послужити као боља замена. Осим што ћете користити хлеб који вам више није био добар за јело, свеже мрвице ће дати бољи укус похованом месу. Када их једном направите сами више нећете пожелети оне из продавнице.

Trik koji će stari hleb ponovo učiniti svežim

Преузмите андроид апликацију.