Почетна > Свет
Свет

Три кинеска астронаута слетела су у пустињу Гоби

Три кинеска астронаута слетела су данас у пустињу Гоби на северу Кине након шест месеци рада на завршетку изградње станице Тјангонг, известила је државна телевизија.
Фото: Танјуг/АП/Ли Ганг

Медицински радници су астронауте извели из капсуле око 40 минута након слетања, сви су били насмејани, и чинило се да су у добром стању, пренео је АП.

„Веома сам срећан што сам био сведок завршетка основне структуре кинеске свемирске станице након шест напорних и испуњених месеци у свемиру“, рекао је један од астронаута, који је први изашао из капсуле.

Тројица астронаута кинеске мисије Шенџоу-15 извели су у петак прву ротацију кинеских астронаута у орбити са тројицом астронаута мисије Шенџоу-14, саопштила је Кинеска свемирска агенција.

Посада Шенџоу-15 ушла је у среду у кинеску свемирску станицу и састала се са посадом Шенџоу-14, која је послата на свемирску станицу у јуну, пренео је Кинески међународни радио на српском.

Реч је о историјском окупљању које је повећало број људи у свемирској лабораторији на шест, што је први пут да се у лабораторији налазило толико људи.

Кинеска свемирска станица ушла је у еру дуготрајног боравка са људском посадом.

Argentina preko Australije do četvrtfinala, gol Mesija za jubilej

Преузмите андроид апликацију.