Početna > Život i stil
Život i stil

Testenina nije zabranjena ako ste na dijeti, trik je u izboru prave

Iako je na lošoj reputaciji zbog visokog sadržaja ugljenih hidrata, testenina ili bilo koje druge namirnice, ne može sama da izazove povećanje ili gubitak težine.
Foto: Pixabay/Schäferle

Važno je koliko kalorija unosimo i koliko potrošimo dnevno.

Pored toga, sada postoje posebne testenine koje imaju više vlakana i proteina, tako da uvek možete izabrati te opcije.

Pasta od povrća

Šarene testenine nekada su bile samo obojene, a danas se zaista prave od biljaka. Recimo ona od leblebije. Sadrži 25 odsto manje ugljenih hidrata i 50 odsto više proteina od obične testenine. Najbolje od svega je to što je po ukusu i teksturi gotovo identična tradicionalnoj testenini.

Proteinska testenina

Obična testenina ima oko sedam grama proteina, protein može imati do 50 grama proteina. Pored toga, ima mnogo vlakana i manje ugljenih hidrata.

Integralna testenina

Integralna testenina je najzdravija opcija i sadrži do pet grama vlakana po porciji.

Tradicionalna testenina

Iako ima lošu reputaciju, tradicionalna testenina ima dva grama vlakana i sedam grama proteina po porciji.

Testenina bez glutena

Većina testenina bez glutena ima malo vlakana i ako je kuvate predugo, pretvara se u kašu. Ključno je pronaći onaj koji ima vlakna, bez glutena i koja se ne topi.

Kako se upadne u začarani krug bulimije?

Preuzmite android aplikaciju.