Iako je na lošoj reputaciji zbog visokog sadržaja ugljenih hidrata, testenina ili bilo koje druge namirnice, ne može sama da izazove povećanje ili gubitak težine.
Važno je koliko kalorija unosimo i koliko potrošimo dnevno.
Pored toga, sada postoje posebne testenine koje imaju više vlakana i proteina, tako da uvek možete izabrati te opcije.
Pasta od povrća
Šarene testenine nekada su bile samo obojene, a danas se zaista prave od biljaka. Recimo ona od leblebije. Sadrži 25 odsto manje ugljenih hidrata i 50 odsto više proteina od obične testenine. Najbolje od svega je to što je po ukusu i teksturi gotovo identična tradicionalnoj testenini.
Proteinska testenina
Obična testenina ima oko sedam grama proteina, protein može imati do 50 grama proteina. Pored toga, ima mnogo vlakana i manje ugljenih hidrata.
Integralna testenina
Integralna testenina je najzdravija opcija i sadrži do pet grama vlakana po porciji.
Tradicionalna testenina
Iako ima lošu reputaciju, tradicionalna testenina ima dva grama vlakana i sedam grama proteina po porciji.
Testenina bez glutena
Većina testenina bez glutena ima malo vlakana i ako je kuvate predugo, pretvara se u kašu. Ključno je pronaći onaj koji ima vlakna, bez glutena i koja se ne topi.
Preuzmite android aplikaciju.