Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Тестенина није забрањена ако сте на дијети, трик је у избору праве

Иако је на лошој репутацији због високог садржаја угљених хидрата, тестенина или било које друге намирнице, не може сама да изазове повећање или губитак тежине.
Фото: Pixabay/Schäferle

Важно је колико калорија уносимо и колико потрошимо дневно.

Поред тога, сада постоје посебне тестенине које имају више влакана и протеина, тако да увек можете изабрати те опције.

Паста од поврћа

Шарене тестенине некада су биле само обојене, а данас се заиста праве од биљака. Рецимо она од леблебије. Садржи 25 одсто мање угљених хидрата и 50 одсто више протеина од обичне тестенине. Најбоље од свега је то што је по укусу и текстури готово идентична традиционалној тестенини.

Протеинска тестенина

Обична тестенина има око седам грама протеина, протеин може имати до 50 грама протеина. Поред тога, има много влакана и мање угљених хидрата.

Интегрална тестенина

Интегрална тестенина је најздравија опција и садржи до пет грама влакана по порцији.

Традиционална тестенина

Иако има лошу репутацију, традиционална тестенина има два грама влакана и седам грама протеина по порцији.

Тестенина без глутена

Већина тестенина без глутена има мало влакана и ако је кувате предуго, претвара се у кашу. Кључно је пронаћи онај који има влакна, без глутена и која се не топи.

Kako se upadne u začarani krug bulimije?

Преузмите андроид апликацију.