Početna > Život i stil
Život i stil

Tajni sastojak za savršeno pohovanu piletinu

Probali smo sve, a samo jedan sastojak nam je zaista pomogao da pripremimo najfinije pohovano meso.
Foto: Pixabay/adoproducciones

Do savršenog prženog mesa je zaista teško doći. Iako je internet pun saveta, ponekad samo smelo eksperimentisanje vodi do najboljih rezultata.

Zato smo se upustili u avanturu otkrivanja tajne najsočnijeg pohanog mesa i otkrili je. Krije se, sasvim neočekivano – u mleku.

Kada spremate piletinu ili ćuretinu, pre paniranja i soljenja, obavezno je potopite u činiju mleka najmanje pola sata.

Mleko će omekšati meso, a kada ga ispečete biće sočnije i bogatije.

Takođe, odlična ideja bi bilo i paniranje u mešavini od prezli, začina, parmezana i susama.

Ako želite da uživate u zaista hrskavim pohovanim šniclima, deo prezli zamenite seckanim kornfleksom.

Recept dana: Pohovana piletina kao iz restorana

Preuzmite android aplikaciju.