Početna > Novi Sad

Indeks Novi Sad

Svetosavska svečanost i promocija magistara na FTN-u

Fakultet tehničkih nauka je 27. januara tradicionalno je upriličio Svetosavsku svečanost i promociju magistara tehničkih nauka, specijalista i master inženjera.
Foto: FTN
Foto: FTN

Svečanost je održana uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Na samom početku svečanosti, sve prisutne pozdravio je dekan Fakulteta tehničkih nauka, prof. dr Srđan Kolaković, a nakon njega i rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Dejan Madić.

Svetosavska nagrada izuzetnom studentu Fakulteta tehničkih nauka za školsku 2020/2021. godinu dodeljena je Milici Škipina koja je završila osnovne i master akademske studije na studijskom programu računarstvo i automatika sa prosečnom ocenom 10.
Foto: FTN

Novčanom nagradom, diplomom i prikladnom knjigom nagrađeni su i master inženjeri koji su u ovoj promociji imali najviši prosek u okviru oblasti svojih studija.

Velika nam je čast što je jedna od promovisanih bila i prof. dr Vesna Turkulov koja je Ukazom o odlikovanjima koje je potpisao predsednik Republike Srbije, dobitnica zlatne medalje za zasluge u borbi protiv korona virusa.

Prof. Turkulov je na Fakultetu tehničkih nauka, na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment, uspešno završila specijalističe akademske studije na modulu Menadžment u zdravstvu.

Foto: FTN

Pitamo studente: Zašto ste upisali Fakultet tehničkih nauka? (VIDEO)

Preuzmite android aplikaciju.