Почетна > Нови Сад

Индекс Нови Сад

Светосавска свечаност и промоција магистара на ФТН-у

Факултет техничких наука је 27. јануара традиционално је уприличио Светосавску свечаност и промоцију магистара техничких наука, специјалиста и мастер инжењера.
Фото: ФТН
Фото: ФТН

Свечаност је одржана уз поштовање свих епидемиолошких мера.

На самом почетку свечаности, све присутне поздравио је декан Факултета техничких наука, проф. др Срђан Колаковић, а након њега и ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Дејан Мадић.

Светосавска награда изузетном студенту Факултета техничких наука за школску 2020/2021. годину додељена је Милици Шкипина која је завршила основне и мастер академске студије на студијском програму рачунарство и аутоматика са просечном оценом 10.
Фото: ФТН

Новчаном наградом, дипломом и прикладном књигом награђени су и мастер инжењери који су у овој промоцији имали највиши просек у оквиру области својих студија.

Велика нам је част што је једна од промовисаних била и проф. др Весна Туркулов која је Указом о одликовањима које је потписао председник Републике Србије, добитница златне медаље за заслуге у борби против корона вируса.

Проф. Туркулов је на Факултету техничких наука, на Департману за индустријско инжењерство и менаџмент, успешно завршила специјалистиче академске студије на модулу Менаџмент у здравству.

Фото: ФТН

Pitamo studente: Zašto ste upisali Fakultet tehničkih nauka? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.