Почетна > Индекс

Индекс Нови Сад

Питамо студенте: Зашто сте уписали Факултет техничких наука? (ВИДЕО)

Факултет техничких наука је једна од најсавременије организованих високообразовних институција у региону са традицијом дугом преко 60 година, познат и признат у целом свету, а инжењери образовани на овом Факултету, раде и постижу запажене резултате у сваком предузећу које има везе са технологијом, производњом, образовањем или услугама, јер од свих занимања која се у нашој земљи образују, техника је и даље најтраженија.

Факултет је основан 18. маја 1960. године као Машински факултет. Снажан развој привреде и потребе друштва допринеле су покретању нових струка електротехнике и грађевинарства, тако да је 1974. године Машински факултет прерастао у Факултет техничких наука.

Данас је акредитовано укупно 90 студијских програма свих нивоа, који покривају техничко-технолошко поље, природно-математичко поље, уметничко поље и медицинско поље кроз интердисциплинарне студије.

Питамо студенте: Зашто сте уписали Пољопривредни факултет? (ВИДЕО)

Сви студијски програми основних, мастер и докторских академских студија су акредитовани за извођење наставе на енглеском језику.

Факултет техничких наука је научно–образовна институција састављена од 13 департмана, 47 катедри, 33 научно стручних центара и 10 заједничких стручних служби.

Факултет је лоциран у центру кампуса Универзитета у Новом Саду. Чине га шест зграда на преко 35.000 m2 простора.

Данас је са преко 1.000 запослених и преко 14.000 студената један од највећих факултета у нашој земљи и региону.

Делатност Факултета оријентисана је у три подручја: наставна делатност, научноистраживачки рад и развој и примена истраживања у пракси.

Први је на овим просторима, 2004. године, пре потписивања Болоњске декларације, почео са издавањем додатка дипломи који је након тога усвојен као модел за издавање на Универзитету у Новом Саду, а на препоруку Министарства просвете и спорта Републике Србије и на осталим Универзитетима у земљи.

Од 2006. године и мастер диплома се издаје на српском и енглеском језику што је у великој мери олакшало проходност и запошљавање наших студената у Европи и свету.

У разговору са студентима овог факултета, покушали смо да сазнамо зашто су се одлучили да упишу овај факултет, који су им најтежи испити, омиљени професори и где себе виде након завршетка студија.

Фото: Градске инфо

Grad Novi Sad stipendira 15 darovitih studenata UNS

 

Преузмите андроид апликацију.