Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ствари које никада не би требали да радите после тренинга

Ваше навике након тренинга, као што су добра исхрана и опоравак, могу имати велики утицај на максимизирање ваших физичких и менталних резултата.
Фото: Pixabay/stevepb

Због тога се препоручује да избегавате ствари које вам могу отежати постизање циља.

Не прескачите истезање

Без обзира на разлог, ако пожурите након тренинга, пропуштате важан део процеса опоравка. Када не олакшате опоравак мишића правилним истезањем, може доћи до повреда. Кључно је знати како се правилно истегнути за своје тело. Рад са личним тренером може вам помоћи да сазнате шта најбоље функционише за ваше тело.

Не остајте дуго се у одећи у којој сте тренирали

Можда нећете завршити тренинг обливени знојем, али он је још увек ту. Ношење одеће  у којој сте тренирали може потенцијално да угрози ваш имуни систем, доводећи вас у опасност од инфекције коже или гљивица. Чак и ако вам се одећа осуши док се бавите својим послом, мириси и бактерије су и даље ту. Ако не можете одмах да се истуширате, понесите резервну одећу укључујући чарапе и доњи веш.

Не проверавајте одмах свој мобилни телефон

Ако сте на телефону, то значи да сте расејани и не улажете максималан труд, што ће вас дугорочно коштати резултата. Дајући свом мозгу мало простора за дисање током и након тренинга, максимизираћете физичке и менталне предности вашег тренинга. Ако вам је потребан телефон при руци за праћење тренинга, користите га у режиму рада у авиону.

Немојте престати да пијете воду

Вода хидрира све делове тела. Када телесне ћелије нису правилно хидриране, оне не могу да раде, ау случају мишићних ћелија, расту до свог најбољег потенцијала. Такође, правилна хидратација након тренинга може помоћи у смањењу упале и болова у зглобовима.

Немојте пити алкохол

Конзумирање алкохола одмах након вежбања једна је од најгорих ствари које можете учинити за своје тело. Ово ће успорити ваш опоравак и смањити користи од вежбања. Након одличног тренинга, одморите ноћ од пића или барем сачекајте неколико сати пре него што конзумирате алкохол.

Не прескачите оброке

Ако не једете после тренинга, можете завршити уморни, имати веома низак ниво шећера у крви и ометати процес опоравка вашег тела. Међутим, то не значи да онда треба да једете било шта. Важно је надокнадити гликоген и електролите који су потрошени током вежбања. Конзумирање протеина након тренинга је од суштинског значаја за опоравак мишића, посебно након тренинга са теговима.

Pet efikasnih načina da izgubite kilograme bez vežbanja

Преузмите андроид апликацију.