Почетна > Бизнис
Бизнис

Стратешки ћемо повећати сточни фонд – исплата субвенција за 2022. до 24. марта

Стратешко опредељење државе у овој години биће повећање сточног фонда, као и покретања е-Аграра који ће помоћи пољопривредницима, а све субвенције из 2022. године биће исплаћене у целости до 24. марта, рекла је министарка пољопривреде Јелена Танасковић приликом посете хладњачи фирме Фортис из Бојника која је данас запослила преко 200 радника.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

„У овим тешким данима и временима држава је показала озбиљност по питању животних намирница за грађање, а несташица није било. Стратешко опредељење државе у овој години је свакако повећање сточног фонда и ми идемо у смислу подршке нашим сточарима“, изјавила је министрарка.

Она је поручила да ће све субвенције које су спроведене у 2022. години бити исплаћене у целости у периоду од 22. фебруара до 24. марта.

Танасковић је рекла да је тешка ситуација са прошлогодишњим откупом малине, али и додала да држава тренутно решава то питање са Народном банком.

„НБС је прошле недеље донела одлуку да се фирми дозволи репрограм кредита како би сачекали боља времена за цену извозну“, навела је министарка.

Као најуспешнији пројекат у периоду 100 дана Владе Србије издвојила пројекат е-Аграр.

Додала је да ће еАграр пољопривредним произвођачима олакшати живот, тако што ће им комплетно стање на газдинству бити доступно 24 сата, и рекла да се увелико ради на томе да субвенције за 2023. годину иду тим путем.

„Други велики пројекат је промена у смислу начина финансирања и вођење јавних позива, који су били дуги и спори, те је администрација због тога трајала и до 10 месеци, док ће се у будуће, како која мера буде била пуштена, одмах ићи на обраду захтева и плаћање, тако да ће наши пољопривредници добити сва средства свих мера које су споведене у овој години „, рекла је министарка.

Rada na crno u Srbiji sve manje

Преузмите андроид апликацију.