Alkalna dijeta se zasniva na unosu namirnica sa alkalnim svojstvima.
To su celo voće i povrće, kao i neke vrste celih žitarica. Da bi neutralisalo i smanjilo kiselost, telo za to koristi niz organa. Ali postoji određena granica koliko telo može da reguliše kiselost. Onda nastupaš ti sa zdravim navikama.
Najbolji način da se smanji kiselost organizma je povećanje unosa namirnica sa alkalnim svojstvima, a istovremeno smanjenje unosa onih koje imaju kisela svojstva.
Bademi
Bademi spadaju u grupu najzdravijih namirnica na svetu. Oni su veoma dobar izvor riboflavina, magnezijuma i mangana i veoma dobar izvor vitamina E.
Artičoke
Dobar su izvor niacina, magnezijuma, fosfora, kalijuma i bakra, i veoma dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K, folne kiseline i mangana. Pripremite alkalnu vodu koja podstiče gubitak težine i eliminiše umor.
Špargle
Dobar su izvor gvožđa, magnezijuma i cinka i veoma dobar izvor dijetetskih vlakana, proteina, vitamina A, C, E, K, tiamina, riboflavina, niacina, folne kiseline, fosfora, kalijuma, bakra, mangana i selena .
Cvekla
Dobar izvor vitamina C, gvožđa i magnezijuma i veoma dobar izvor dijetalnih vlakana, folne kiseline, kalijuma i mangana.
Preuzmite android aplikaciju.