Početna > Život i stil
Život i stil

Smanjite kiselost tela sa ove 4 namirnice

Alkalna dijeta se zasniva na unosu namirnica sa alkalnim svojstvima.
Foto: Pixabay/dbreen

To su celo voće i povrće, kao i neke vrste celih žitarica. Da bi neutralisalo i smanjilo kiselost, telo za to koristi niz organa. Ali postoji određena granica koliko telo može da reguliše kiselost. Onda nastupaš ti sa zdravim navikama.

Najbolji način da se smanji kiselost organizma je povećanje unosa namirnica sa alkalnim svojstvima, a istovremeno smanjenje unosa onih koje imaju kisela svojstva.
Bademi

Bademi spadaju u grupu najzdravijih namirnica na svetu. Oni su veoma dobar izvor riboflavina, magnezijuma i mangana i veoma dobar izvor vitamina E.

Artičoke

Dobar su izvor niacina, magnezijuma, fosfora, kalijuma i bakra, i veoma dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K, folne kiseline i mangana. Pripremite alkalnu vodu koja podstiče gubitak težine i eliminiše umor.

Špargle

Dobar su izvor gvožđa, magnezijuma i cinka i veoma dobar izvor dijetetskih vlakana, proteina, vitamina A, C, E, K, tiamina, riboflavina, niacina, folne kiseline, fosfora, kalijuma, bakra, mangana i selena .

 Cvekla

Dobar izvor vitamina C, gvožđa i magnezijuma i veoma dobar izvor dijetalnih vlakana, folne kiseline, kalijuma i mangana.

Najzdraviji jutarnji rituali u tri jednostavna koraka

Preuzmite android aplikaciju.