Početna > Biznis
Biznis

Siva ekonomija se preselila na internet

U ovoj godini predviđen je pojačani nadzor na mestima gde se očekuje nelegalna trgovina – na pijacama, u otvorenim tržnim centrima, kaže ministar trgovine Tomislav Momirović.
ekonomija
Foto: Pexels/cottonbro studio

Elektronska trgovina u Srbiji beleži dvocifren rast. Podaci nam sugerišu da će do 2027. godine oko 4,5 miliona građana koristiti ove usluge. Svesni ovih podataka i brzorastućeg trenda e-trgovine u našoj zemlji, u saradnji sa Vladom Srbije preduzećemo sve potrebne korake. Kako bismo odgovorili svim izazovima. Posebno kada je reč o borbi protiv nelegalne trgovine na internetu, rekao je Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine.

Naveo je da će ovo ministarstvo zajedno sa relevantnim institucijama i kompanijama koje se bave elektronskom trgovinom raditi na suzbijanju sive ekonomije na internetu. Unapređenju pravnog okvira i razvoju tržišta zasnovanog na principima fer konkurencije.

– Nastavićemo sa aktivnostima za podizanje svesti i poverenja potrošača u elektronsku trgovinu i razvijanje bezgotovinskog plaćanja. Sa posebnom pažnjom pratimo trendove na tržištu Evropske unije. Gde nas očekuju znatne promene. Posebno na polju legislative kako bi našim kompanijama omogućili da kroz kanal elektronske trgovine izvoze robu na ovo tržište – objasnio je Momirović.

U jesenjoj setvi zasejano 8,9 odsto površina više nego 2021.

 

Preuzmite android aplikaciju.