Почетна > Бизнис
Бизнис Свет

Ситуација са несташицом чипова се полако стабилизује

Компаније из различитих сектора тржишта пријављују да полако долази до стабилизовања ситуације са несташицом чипова, према наводима Ројтерса.
чипова
Фото: Pixabay/padrinan

Када помислимо на чипове, прво што нам падне на ум су процесори за рачунаре и телефоне или можда аутомобиле. Међутим, њихова употреба је знатно распрострањенија.

Компаније Hyundai, ABB и Electrolux примећују да се несташица чипова полако стабилизује. Hyundai је произвођач аутомобила, ABB производи фабричке роботе, док Electrolux производи фрижидере.

„Добра вест је да се ситуација побољшава. Не бих рекао да је проблем у потпуности решен, али ситуација за другу половину године изгледа обећавајуће“, истакао је Бјорн Росгрен, извршни директор ABB.-а

Када је у питању мобилни сектор, из Nokie такође стижу изјаве да се очекује да ситуација буде боља ове године. Ова компанија је током другог тромесечја наишла на проблеме када је у питању доступност чипова, али се очекује побољшање.

Остаје да се види како ће се ситуација развијати до краја године, али охрабрују изјаве компанија да се ситуација у сегменту доступности чипова побољшава.

Evropol navodi da se oružje iz Ukrajine krijumčari i prodaje u EU

Преузмите андроид апликацију.