Početna > Novi Sad

Kulturna scena Novi Sad

„Revizor“ stiže u Novi Sad – premijera u Pozorištu mladih 25. januara

Gogoljev „Revizor“ u režiji Petra Jovanovića, koprodukcijska predstava Pozorišta mladih i Srpskog narodnog pozorišta, premijerno će biti izvedena 25. januara na sceni Pozorišta mladih, gde će se u prvom periodu i igrati, a potom se seli na scenu SNP-a.
Foto: Zoom media

U “Revizoru” igraju: Darko Radojević, Strahinja Bojović, Tijana Maksimović Bošnjak, Emilija Milosavljević, Ervin Hadžimurtezić, Jovana Stipić Radošević, Marija Radovanov, Marko Savković, Danilo Milovanović i Aleksandar Milković.

Komedija koju je Gogolj napisao 1836. godine, iako su od tada prohujali razni ratovi, pa i poneki mir, nije izgubila ništa na svojoj aktuelnosti. Revizor kao obrazac ponašanja postao je u međuvremenu maltene opšte mesto naših života. Reditelj Petar Jovanović kaže da svedočimo inflaciji revizora…

“S distance od skoro 200 godina prepoznajemo identične paterne ponašanja. I dalje smo ista životinjska vrsta koja smo bili tada. Sve isto funkcioniše, ljudska priroda je nepromenjena, iako su se promenile društvene okolnosti, pa i političke, kao i tehnologija. Svet izgleda mnogo drugačiji, ali ljudska priroda o kojoj je Gogolj pisao – ista je“, kaže za Pozorište mladih Petar Jovandić.

Ekipa “Revizora” zakazuje premijerski susret sa publikom 25. januara, od 19.30.

Prva repriza predstave je 7. februara, a više informacija o prodaji karata možete pronaći na sajtu Pozorišta mladih.


KUD „Svetozar Marković“ – mesto gde su stasali Mira Banjac, Mika Antić i mnogi drugi

Preuzmite android aplikaciju.