Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

„Ревизор“ стиже у Нови Сад – премијера у Позоришту младих 25. јануара

Гогољев „Ревизор“ у режији Петра Јовановића, копродукцијска представа Позоришта младих и Српског народног позоришта, премијерно ће бити изведена 25. јануара на сцени Позоришта младих, где ће се у првом периоду и играти, а потом се сели на сцену СНП-а.
Фото: Zoom media

У “Ревизору” играју: Дарко Радојевић, Страхиња Бојовић, Тијана Максимовић Бошњак, Емилија Милосављевић, Ервин Хаџимуртезић, Јована Стипић Радошевић, Марија Радованов, Марко Савковић, Данило Миловановић и Александар Милковић.

Комедија коју је Гогољ написао 1836. године, иако су од тада прохујали разни ратови, па и понеки мир, није изгубила ништа на својој актуелности. Ревизор као образац понашања постао је у међувремену малтене опште место наших живота. Редитељ Петар Јовановић каже да сведочимо инфлацији ревизора…

“С дистанце од скоро 200 година препознајемо идентичне патерне понашања. И даље смо иста животињска врста која смо били тада. Све исто функционише, људска природа је непромењена, иако су се промениле друштвене околности, па и политичке, као и технологија. Свет изгледа много другачији, али људска природа о којој је Гогољ писао – иста је“, каже за Позориште младих Петар Јовандић.

Екипа “Ревизора” заказује премијерски сусрет са публиком 25. јануара, од 19.30.

Прва реприза представе је 7. фебруара, а више информација о продаји карата можете пронаћи на сајту Позоришта младих.


KUD „Svetozar Marković“ – mesto gde su stasali Mira Banjac, Mika Antić i mnogi drugi

Преузмите андроид апликацију.