Početna > Život i stil
Život i stil

Recept: Pečena testenina sa pečurkama

Kremasta testenina koja se brzo priprema.
Foto: Pixabay/ailinder
Sastojci:
  • 400 grama testenine
  • so
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 300 grama pečuraka
  • malo brašna za posipanje
  • 600 mililitara mleka
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašika senfa – biber
  • 170 grama sira
  • 25 grama parmezana
Priprema:

Testeninu skuvati u slanoj vodi i ocediti. Stavite u nauljenu vatrostalnu posudu. Pečurke propržite malo na maslinovom ulju. Pospite ih brašnom i promešajte. Nežno sipajte mleko uz mešanje, kuvajte oko pet minuta. U sosu dodajte suve začine, senf, so, biber i rendani sir i kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne. Testeninu prelijte sosom, pospite rendanim parmezanom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče oko 15 minuta. 

Prijatno!

Pileća koža je i dalje korisna za zdravlje, ali šta ako preterate?

Preuzmite android aplikaciju.