Kremasta testenina koja se brzo priprema.
Sastojci:
- 400 grama testenine
- so
- 4 kašike maslinovog ulja
- 300 grama pečuraka
- malo brašna za posipanje
- 600 mililitara mleka
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašika senfa – biber
- 170 grama sira
- 25 grama parmezana
Priprema:
Testeninu skuvati u slanoj vodi i ocediti. Stavite u nauljenu vatrostalnu posudu. Pečurke propržite malo na maslinovom ulju. Pospite ih brašnom i promešajte. Nežno sipajte mleko uz mešanje, kuvajte oko pet minuta. U sosu dodajte suve začine, senf, so, biber i rendani sir i kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne. Testeninu prelijte sosom, pospite rendanim parmezanom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče oko 15 minuta.
Prijatno!
Pileća koža je i dalje korisna za zdravlje, ali šta ako preterate?
Preuzmite android aplikaciju.