Кремаста тестенина која се брзо припрема.
Састојци:
- 400 грама тестенине
- со
- 4 кашике маслиновог уља
- 300 грама печурака
- мало брашна за посипање
- 600 милилитара млека
- 1 кашика сувог биљног зачина
- 1 кашика сенфа – бибер
- 170 грама сира
- 25 грама пармезана
Припрема:
Тестенину скувати у сланој води и оцедити. Ставите у науљену ватросталну посуду. Печурке пропржите мало на маслиновом уљу. Поспите их брашном и промешајте. Нежно сипајте млеко уз мешање, кувајте око пет минута. У сосу додајте суве зачине, сенф, со, бибер и рендани сир и кувајте још неколико минута док се сос не згусне. Тестенину прелијте сосом, поспите ренданим пармезаном и ставите у рерну загрејану на 200 степени да се пече око 15 минута.
Пријатно!
Pileća koža je i dalje korisna za zdravlje, ali šta ako preterate?
Преузмите андроид апликацију.