Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Zapečeni plavi patlidžan

Odlično, lagano jelo iz rerne za ljubitelje povrća.
Foto: Pixabay/shokotov
Sastojci:
  • 1 veliki patlidžan
  • 8 čeri paradajza (može se koristiti i obični paradajz) 
  • 80 grama pavlake 
  • 50 grama topljenog sira 
  • maslinovo ulje
  • origano 
  • so
Priprema:

Operite patlidžan sa korom i odrežite peteljku. Isecite ga na kolutiće zajedno sa korom. Čeri paradajz prepolovite ili ako je običan paradajz isecite na kolutove. Patlidžan posolite, namažite pavlakom, na vrh stavite paradajz i rendani sir. Pospite origanom i maslinovim uljem. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Umesto običnog sira možete koristiti kozji sir, ali ga dodajte nakon pečenja.

Prijatno!

Ovo povrće štiti od mnogih bolesti

Preuzmite android aplikaciju.