Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Zapečena piletina u rerni na malo drugačiji način

Za pripremu ovog sočnog i mirisnog jela potrebno vam je samo 5 minuta, a ostalo će rerna uraditi za manje od pola sata. A kada jednom probate ovako pečenu piletinu, uhvatićete sebe kako tajno maštate o tome. Za pripremu ovog jela nije vam potrebno nikakvo kulinarsko znanje, a sastojke verovatno već imate kod kuće.
Foto: Pixabay/RitaE
Sastojci:
  •  4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 8 kašika putera
  • 6 čena belog luka, izgnječenog
  • 1 kašika sveže seckanog peršuna
  • 1/2 šolje rendanog parmezana
  • ulje
  • so
  • biber
Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Piletinu posolite i pobiberite i stavite u nauljenu posudu za pečenje. Rastopite puter u šerpi. Dodajte beli luk i kuvajte na laganoj vatri, neprestano mešajući, oko 3 minuta. Dodajte peršun i sklonite sa vatre. Prelijte puter od belog luka preko pilećih prsa. Pecite otprilike 20 do 25 minuta, dok se meso ne skuva. Pospite parmezanom i pecite dok se ne istopi i dobije lepu boju.

Prijatno!

Zapalite lovorov list: Nećete verovati šta će se dogoditi

Preuzmite android aplikaciju.