Za pripremu ovog sočnog i mirisnog jela potrebno vam je samo 5 minuta, a ostalo će rerna uraditi za manje od pola sata. A kada jednom probate ovako pečenu piletinu, uhvatićete sebe kako tajno maštate o tome. Za pripremu ovog jela nije vam potrebno nikakvo kulinarsko znanje, a sastojke verovatno već imate kod kuće.
Sastojci:
- 4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože
- 8 kašika putera
- 6 čena belog luka, izgnječenog
- 1 kašika sveže seckanog peršuna
- 1/2 šolje rendanog parmezana
- ulje
- so
- biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Piletinu posolite i pobiberite i stavite u nauljenu posudu za pečenje. Rastopite puter u šerpi. Dodajte beli luk i kuvajte na laganoj vatri, neprestano mešajući, oko 3 minuta. Dodajte peršun i sklonite sa vatre. Prelijte puter od belog luka preko pilećih prsa. Pecite otprilike 20 do 25 minuta, dok se meso ne skuva. Pospite parmezanom i pecite dok se ne istopi i dobije lepu boju.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.