Jedna od najukusnijih jesenjih gljiva svakako je vrganj koji raste u četinarskim i četinarskim šumama, na proplancima i osunčanim padinama. Obično se bere od ranog leta do jeseni, ali ako je zamrznete ili osušite, možete uživati i tokom zime.
Sastojci:
- 30 grama vrganja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 zelena paprika
- 2 paradajza
- 3 krompira
- 2 kašike pavlake
- 1 jaje
- mlevena crvena paprika (slatka)
- 1 grančica peršunovog lista ulje, biber, so
Priprema:
Za početak očistite, operite i isecite vrganje na tanke kriške. Na ulju prodinstajte seckani luk i izgnječeni beli luk, biber i paradajz. Zatim dodajte vrganje i začinite ih so, biber i paprika i sve dinstati oko 10 minuta. Krompir oljuštite, isecite na kockice i dodajte u varivo. Sve prelijte vodom, poklopite i kuvajte na srednjoj vatri dok krompir ne omekša. To znači da je i sve ostalo mekano. Po potrebi dodajte malo tople vode u povrće. U gotov varivo umešati pavlaku sa razmućenim jajetom, a pri serviranju čorbe posuti seckanim peršunom i poslužiti uz kukuruzni hleb.
Prijatno!
Supa koju jedemo kad smo bolesni oštećuje ćelije, pokazalo novo istraživanje
Preuzmite android aplikaciju.