Tortilja čips je idealna zakuska za žurke, druženja, kao dodatak uz omiljeno piće pa čak i kao zamena za kokice tokom gledanja filma.
Čips se obično jede uz umake. Mi vam danas predstavljamo jednostavan recept za topli kremasti sos od sira.
Sastojci:
- 120 grama žutog sira Čedar
- 200 mililitara mleka
- 1 kašičica putera
- 1 kašičica brašna
Predlozi za začine:
So, ljuta paprika, čili, slatka paprika, dimljena paprika, kurkuma, sušeni beli luk, sušeni crni luk.. po izboru.
Priprema:
Sir izrendati na krupno. Na tiganju ili u maloj šerpici, na srednjoj vatri otopimo puter. Kada se otopi, sipamo brašno i mešamo sve vreme pomoću drvene kašike, oko minut. Sipamo mleko. Mešamo sve vreme i kada se na površini mleka pojave mehurići (ne dozvoljavamo da mleko provri) isključujemo ringlu. U mleko ubacujemo izrendani sir. Mešamo oko minut da se sir u potpunosti otopi, a sos da dobije lepu konzistencu. Na ovoj etapi dodajemo omiljene začine prema vašem ukusu i malo soli.
Gotovi sos sipamo u činijicu i umačemo u njega čips dok je još topao.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.