Тортиља чипс је идеална закуска за журке, дружења, као додатак уз омиљено пиће па чак и као замена за кокице током гледања филма.
Чипс се обично једе уз умаке. Ми вам данас представљамо једноставан рецепт за топли кремасти сос од сира.
Састојци:
- 120 грама жутог сира Чедар
- 200 милилитара млека
- 1 кашичица путера
- 1 кашичица брашна
Предлози за зачине:
Со, љута паприка, чили, слатка паприка, димљена паприка, куркума, сушени бели лук, сушени црни лук.. по избору.
Припрема:
Сир изрендати на крупно. На тигању или у малој шерпици, на средњој ватри отопимо путер. Када се отопи, сипамо брашно и мешамо све време помоћу дрвене кашике, око минут. Сипамо млеко. Мешамо све време и када се на површини млека појаве мехурићи (не дозвољавамо да млеко проври) искључујемо ринглу. У млеко убацујемо изрендани сир. Мешамо око минут да се сир у потпуности отопи, а сос да добије лепу конзистенцу. На овој етапи додајемо омиљене зачине према вашем укусу и мало соли.
Готови сос сипамо у чинијицу и умачемо у њега чипс док је још топао.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.