Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Tunjevina sa rižom

Jelo koje se lako priprema, pogodno čak i za početnike u kuvanju.
Foto: Pixabay/Pexels
Sastojci:
  • 150 grama pirinča
  • 100 mililitara pavlake za kuvanje
  • 1 lovorov list
  • prstohvat rendanog muškatnog oraščića
  • 40 grama putera
  • 100 grama crnog luka
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 2 konzerve tunjevine (komada)
  • so
  • biber
  • 2 kuvana jaja
  • 1 kašika seckanog peršuna
Priprema:

Operite pirinač i skuvajte ga u slanoj vodi. Kuvan u pirinču, ocediti. Zagrejte pavlaku sa lovorovim listom i muškatnim oraščićem dok ne provri. Na zagrejan puter stavite seckani crni luk, kratko prodinstajte i dodajte kuvani pirinač, suvi biljni začin, tunjevinu, sve prelijte pripremljenim kremom i kratko prokuvajte. Na kraju po potrebi posolite i pobiberite. Poslužite ukrašeno narezanim kuvanim jajima i peršunom.

Prijatno!

Poznata svetska jela koja će vas ostaviti bez teksta

Preuzmite android aplikaciju.