Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Tradicionalni meksički umak „Pico de Gallo“

Piko de Gajo je klasičan meksički umak, od paradajza koji dodaje svež, zdrav, niskokalorični ukus gotovo svakom meksičkom obroku. Meksička trpeza se ne može zamisliti bez ovog sosa, bilo da se jedu takosi ili načosi ili se jede riba i meso, piko de gajo je uvek sastavni deo svakog obroka.
Foto: Pexels/Los Muertos Crew
Sastojci:
  • 3 paradajza isečenog na kockice
  • 2 čena belog luka isečenog na kockice
  • 1/2 šolje seckanog svežeg peršuna
  • 1/4 šolje svežeg soka od limuna ili limete
  • 1 na kockice isečen crveni luk
  • 1 halapenjo paprika iseckana na kockice
  • kašičice morske soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:

Sve iseckajte sitno na kockice. Pomešajte paradajz, luk, peršun, sok od limete, beli luk, halapenjo, so i maslinovo ulje. Promešajte sve da se sjedini. Ohladite u frižideru dok ne bude spremno za upotrebu. Poslužite sa čipsom, načosima, uz ribu ili meso.

Prijatno!

Obeležena proslava “Dia de muertos” u Novom Sadu (FOTO)

Preuzmite androidaplikaciju.