Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Torta sa jagodama koja se ne peče

Iskoristite sezonu jagoda i napravite ukusan desert bez previše muke i filozofiranja.
Foto: Pixabay/kbmars
Sastojci:
  • 750 svežih jagoda
  • 500 grama šlaga
  • 450 grama maskarponea
  • 100 grama belog šećera
  • oko 30 piškota
  • 4 kašičice balzamiko sirćeta
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:

Operite i očistite jagode. Na torti ostavite deo za dekoraciju, desetak jagoda, a ostatak iseći na kriške i pomešati sa balzamiko sirćetom. Pustite da se jagode mariniraju u balzamiko sirćetu oko pola sata. Dno okruglog pleha obložite papirom za pečenje. Pokrijte dno kalupa biskvitom u jednom ravnom sloju. Isecite kolačiće na manje komade da biste olakšali posao. Ostatak kolačića prepolovite i stavite jedan pored drugog oko ivice kalupa. Ostavite maskarpone na sobnoj temperaturi najmanje pola sata, pa ga pomešajte sa šlagom i šećerom u glatku smesu. U kremu dodajte ekstrakt vanile. Polovinu kreme premazati preko pripremljenog keksa. Preko kreme stavite marinirane jagode. Preko mariniranih jagoda premazati ostatak kreme. Pripremljenu tortu stavite u frižider preko noći da se stegne. Poslužite tortu dobro ohlađenu sa dodatnim svežim jagodama.

Prijatno!

Hrana koja čuva zdravlje štitne žlezde

Preuzmite android aplikaciju.