Iskoristite sezonu jagoda i napravite ukusan desert bez previše muke i filozofiranja.
Sastojci:
- 750 svežih jagoda
- 500 grama šlaga
- 450 grama maskarponea
- 100 grama belog šećera
- oko 30 piškota
- 4 kašičice balzamiko sirćeta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Operite i očistite jagode. Na torti ostavite deo za dekoraciju, desetak jagoda, a ostatak iseći na kriške i pomešati sa balzamiko sirćetom. Pustite da se jagode mariniraju u balzamiko sirćetu oko pola sata. Dno okruglog pleha obložite papirom za pečenje. Pokrijte dno kalupa biskvitom u jednom ravnom sloju. Isecite kolačiće na manje komade da biste olakšali posao. Ostatak kolačića prepolovite i stavite jedan pored drugog oko ivice kalupa. Ostavite maskarpone na sobnoj temperaturi najmanje pola sata, pa ga pomešajte sa šlagom i šećerom u glatku smesu. U kremu dodajte ekstrakt vanile. Polovinu kreme premazati preko pripremljenog keksa. Preko kreme stavite marinirane jagode. Preko mariniranih jagoda premazati ostatak kreme. Pripremljenu tortu stavite u frižider preko noći da se stegne. Poslužite tortu dobro ohlađenu sa dodatnim svežim jagodama.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.