Kombinacija oraha i čokolade malo koga može ostaviti ravnodušnim.
Sastojci:
- 2 šolje sitno seckanih oraha
- 200 grama keksa
- 100 grama putera
- 80 grama suvog grožđa
- 4 kašičice šećera
- 100 militara mleka
- 100 grama čokolade
- 40 mililitara slatke pavlake
Priprema:
Biskvit grubo izlomite rukama u dublju činiju, pa dodajte omekšali puter. Dobro promešajte da se dobro sjedini, najbolje rukama. Dodajte seckane orahe i suvo grožđe, pa sve ponovo sjedinite. Mleko malo zagrejte, pa mu dodajte šećer. U činiju sa keksom i orasima postepeno sipajte mleko, pa sve ponovo dobro promešajte, tako da dobijete kompaktnu smesu. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje, pa u njega prenesite dobijenu smesu i lepo poravnajte. Slatku pavlaku zagrejte na umerenoj vatri, pa pre nego što provri dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne istopi. Dobijenom glazurom prelijte tortu od oraha i biskvita i lepo zagladite. Po želji tortu ukrasite seckanim orasima. Kada se glazura stegne, uklonite kalup i papir za pečenje i kolač je spreman za serviranje.
Prijatno!
Kako do savršeno kremastog pirinča? Uživajte u laganom ručku
Preuzmite android aplikaciju.