Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како до савршено кремастог пиринча? Уживајте у лаганом ручку

Рижото ће бити савршено кремаст уз неколико савета.
Фото: Pexels/Karolina Grabowska

Пиринач је намирница која може да иде као додатак бројним јелима, али и да се служи самостално. Уколико желите да мало промените његову текстуру можете да направите кремаст пиринач.

Бирајте пиринач кратког зрна

У овом случају препоручујемо бели пиринач јер пиринач без опне испушта више скроба и тиме рижото постаје кремастији.

Пиринач најпре пропржите

Динстајте га заједно с луком и осталим поврћем које сте можда додали (корен целера, мрква…) и пржите све док не постане помало стакласт.

Прво подлвање нека буде с вином

Најбоље је да вино буде собне температуре. Улијте онолико колико је назначено у рецепту и непрестано мешајући сачекајте да алкохол испари.

Свако следеће подлвање нека буде с темељцем

Када додате темељац немојте престајати мешати. Темељац сипајте мало помало, тако да га никад не буде превише. Долијете ли превише, биће воденаст, а текућину је лакше накнадно додати него одузети.

Мешајте, мешајте, мешајте. Разлог? Да буде кремасто, наравно.

Маслац и пармезан за крај

Пред сам крај није лоше додати коцкицу маслаца и шаку пармезана. Рижото тада пустите да одстоји поклопљен минуту до две и послужите га.

Omiljena vrsta pice otkriva karakter osobe

Преузмите андроид апликацију.