Рижото ће бити савршено кремаст уз неколико савета.
Пиринач је намирница која може да иде као додатак бројним јелима, али и да се служи самостално. Уколико желите да мало промените његову текстуру можете да направите кремаст пиринач.
Бирајте пиринач кратког зрна
У овом случају препоручујемо бели пиринач јер пиринач без опне испушта више скроба и тиме рижото постаје кремастији.
Пиринач најпре пропржите
Динстајте га заједно с луком и осталим поврћем које сте можда додали (корен целера, мрква…) и пржите све док не постане помало стакласт.
Прво подлвање нека буде с вином
Најбоље је да вино буде собне температуре. Улијте онолико колико је назначено у рецепту и непрестано мешајући сачекајте да алкохол испари.
Свако следеће подлвање нека буде с темељцем
Када додате темељац немојте престајати мешати. Темељац сипајте мало помало, тако да га никад не буде превише. Долијете ли превише, биће воденаст, а текућину је лакше накнадно додати него одузети.
Мешајте, мешајте, мешајте. Разлог? Да буде кремасто, наравно.
Маслац и пармезан за крај
Пред сам крај није лоше додати коцкицу маслаца и шаку пармезана. Рижото тада пустите да одстоји поклопљен минуту до две и послужите га.
Преузмите андроид апликацију.