Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Tort sa jabukama i pavlakom

Ne mora svaki desert biti komplikovan i zahtevan za pripremu. Nekada su najbolje stvari najjednostavnije, a takav je i ovaj brzi kolač od jabuka, punog ukusa, sočan i neodoljiv.
Foto: Pixabay/ congerdesign
Sastojci:
  • 100 grama putera
  • 200 grama šećera
  • 2 jaja
  • 1 kašičica vanile
  • 250 grama brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ¼ kašičice soli
  • 250 mililitra pavlake
  • 2 šolje narezanih jabuka (1 šolja = 250 ml)
Za fil:
  • 150 grama smeđeg šećera
  • 3 kašike rastopljenog putera
  • 1 kašičica cimeta
  • 80 grama seckanih oraha
Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Premažite maslacem pleh. Pomešajte sastojke za fil. Prvo izmiksajte puter i šećer u gustu smesu i postepeno dodajte jaja, jedno po jedno. U drugoj posudi pomešajte suve sastojke, brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. U mešavinu jaja, šećera i putera naizmenično dodavati deo suvih sastojaka pa deo kreme. Nežno mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte jabuke iseckane na kockice i mešajte drvenom kašikom. Sipati u pripremljenu posudu za pečenje, posuti pripremljenim filom i peći 35-40 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač gotov. Pre serviranja tortu možete posuti šećerom u prahu, ali nije neophodno.

Prijatno!

Evo nekoliko saveta za lakše pražnjenje creva

Preuzmite android aplikaciju.