Ovo testo za picu morate probati. Jedini sastojci koji su vam potrebni su ovsena kaša i slatki krompir.
Sastojci:
- ovsena kaša
- krompir
Postupak pripreme je toliko jednostavan da zahteva samo nekoliko koraka.
Prvo skuvajte slatki krompir, probušite nekoliko rupa na koži viljuškom i stavite ih na tanjir. U mikrotalasnoj peći jedan po pet minuta.
Znaćete da je gotovo kada budete mogli da ga izbodete do kraja viljuškom. Ako ne želite da koristite mikrotalasnu, možete koristiti i pećnicu.
Krompir umotajte u foliju i pecite 30 do 40 minuta na 270 stepeni. Pustite da se krompir malo ohladi, a zatim ogulite kožu i izmerite dve šolje pire krompira.
Dodajte ovo u posudu zajedno sa ovsenim brašnom i začinima po želji. Dobro promešajte dok se ne formira lopta.
Podeliti testo na dve loptice i staviti ih na pleh. Pokvasite ruke i oblikujte loptice u kore za picu, debljine oko pola centimetara. Vlaženje ruku će olakšati rukovanje njima.
Pecite testo 15 minuta na 270 stepeni, pa izvadite iz rerne, dodajte prelive i pecite još 15 minuta.
Pripremljenu picu možete držati u frižideru do tri dana.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.