Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово ће се догодити ако почнете да једете авокадо сваки дан

Осим што је авокадо изузетно укусна намирница, бићете пријатно изненађени када сазнате шта може да учини за ваше здравље.
Фото: Pixabay/coyot

Наиме, редовно конзумирање овог укусног воћа има много користи за целокупно здравље вашег организма, па нутриционисти препоручују да га једете што чешће.

Авокадо је заиста једно од малих чуда природе и охрабрујем вас да уживате у њему бар неколико пута недељно. Од додавања у своје омиљене смутије или прављења укусног умака од гуакамолеа, могућности једења авокада су заиста бескрајне.

Ваш холестерол ће се побољшати

Иако је авокадо можда добио лошу репутацију због високог садржаја калорија и масти, велика већина ових масти су заправо мононезасићене масти које су здраве у умереним количинама. Добре масти подижу ниво доброг ХДЛ холестерола док снижавају лош ЛДЛ холестерол, објашњавају нутриционисти.

Имаћете боље варење

Пола авокада садржи нешто мање од 5 грама дијеталних влакана (у зависности од величине). Додавање авокада у свакодневну исхрану може спречити затвор и одржати здраво варење. Још једна предност овог воћа богатог влакнима је та што ћете се дуже осећати сито, па нећете бити склони преједању.

Бићете отпорнији на болести

Авокадо је одличан извор витамина Б који помаже у спречавању болести и инфекција, преноси ВебМД. Такође је пуна витамина Ц и Е, као и природних једињења која вам могу помоћи да спречите рак.

Бољи сан

Не само да је авокадо одличног укуса, већ је и пун магнезијума (19,5 милиграма за пола авокада), који стручњаци сматрају нутријентом против стреса.

Имаћете сјајнију кожу и косу

Сјајна кожа и коса су додатне предности конзумирања ове суперхране. Ово је првенствено због витамина растворљивих у мастима и мононезасићених масти које садржи. Иако ове предности долазе из једења авокада, постоје и користи од употребе природне козметике направљене од ове здраве хране.

Ovo voće je moćan saveznik u borbi protiv moždanog i srčanog udara!

Преузмите андроид апликацију.