Ово тесто за пицу морате пробати. Једини састојци који су вам потребни су овсена каша и слатки кромпир.
Састојци:
- овсена каша
- кромпир
Поступак припреме је толико једноставан да захтева само неколико корака.
Прво скувајте слатки кромпир, пробушите неколико рупа на кожи виљушком и ставите их на тањир. У микроталасној пећи један по пет минута.
Знаћете да је готово када будете могли да га избодете до краја виљушком. Ако не желите да користите микроталасну, можете користити и пећницу.
Кромпир умотајте у фолију и пеците 30 до 40 минута на 270 степени. Пустите да се кромпир мало охлади, а затим огулите кожу и измерите две шоље пире кромпира.
Додајте ово у посуду заједно са овсеним брашном и зачинима по жељи. Добро промешајте док се не формира лопта.
Поделити тесто на две лоптице и ставити их на плех. Поквасите руке и обликујте лоптице у коре за пицу, дебљине око пола центиметара. Влажење руку ће олакшати руковање њима.
Пеците тесто 15 минута на 270 степени, па извадите из рерне, додајте преливе и пеците још 15 минута.
Припремљену пицу можете држати у фрижидеру до три дана.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.