Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Svinjska rebarca sa ruzmarinom

Vrela svinjska rebarca sa ruzmarinom čiji se miris širi po celom domaćinstvu podsećaju nas da je vreme zajedničkom porodičnom ručku.
Foto: Pixabay/ReinhardThrainer
Sastojci:
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kilogram svinjskih rebaraca
  • 4 usitnjena čena belog luka
  • 4 seckane grančice ruzmarina
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašičice mlevenog korijandera
Priprema:

Dobro usolite i pobiberite svinjska rebarca. Premažite rebarca senfom i uvaljajte u mešavinu korijandera, belog luka i ruzmarina. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Blago nauljite pleh i poređajte rebarca. Stavite pleh sa rebarcima u rernu i pecite oko 20 do 25 minuta, dok rebarca ne budu srednje pečena ili po ukusu. Ostavite rebarca da se prohlade 10-tak minuta pre serviranja. Pre posluženja pospite rebarca svežim ruzmarinom i poslužite sa pečenim krompirićima i vašom omiljenom salatom.

Prijatno!

Recept dana: Potaž od bundeve

 

Preuzmite android aplikaciju.