Vrela svinjska rebarca sa ruzmarinom čiji se miris širi po celom domaćinstvu podsećaju nas da je vreme zajedničkom porodičnom ručku.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kilogram svinjskih rebaraca
- 4 usitnjena čena belog luka
- 4 seckane grančice ruzmarina
- 1 kašika senfa
- 2 kašičice mlevenog korijandera
Priprema:
Dobro usolite i pobiberite svinjska rebarca. Premažite rebarca senfom i uvaljajte u mešavinu korijandera, belog luka i ruzmarina. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Blago nauljite pleh i poređajte rebarca. Stavite pleh sa rebarcima u rernu i pecite oko 20 do 25 minuta, dok rebarca ne budu srednje pečena ili po ukusu. Ostavite rebarca da se prohlade 10-tak minuta pre serviranja. Pre posluženja pospite rebarca svežim ruzmarinom i poslužite sa pečenim krompirićima i vašom omiljenom salatom.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.