Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Потаж од бундеве

Потаж је густа чорба, која се добија пасирањем поврћа ручним миксером. Процес је лак и за кратко време можете добити потаж од поврћа које изаберете. Потаж од бундеве је веома популарно јело јер је јефтино и здраво, уз то што се брзо и једноставно спрема.
Фото: Pixabay/KleeAlee
Састојци:
  • 1 црни лук
  • 2 кромпира
  • со
  • 3 чена белог лука
  • 1 кашика вегете
  • 3 шаргарепе
  • пола кашичице босиљка
  • мало першуна
  • 300 грама рендане бундеве
  • 4 кашике киселе павлаке
Припрема:

Сво поврће уситните, ставите у лонац с водом и кувајте на средњој температури око 20 минута. Додајте со, вегету, бибер и зачинско биље. Измиксајте све штапним миксером. Густу чорбу сервирајте уз павлаку, крутоне или коцкице сира. Украсите потаж бундевиним семенкама, босиљком и першуном.

Пријатно!

Skoro je kraj sezoni tikvica: Četiri jednostavna koraka kako da ih zamrznete

 

Преузмите андроид апликацију.