Potaž je gusta čorba, koja se dobija pasiranjem povrća ručnim mikserom. Proces je lak i za kratko vreme možete dobiti potaž od povrća koje izaberete. Potaž od bundeve je veoma popularno jelo jer je jeftino i zdravo, uz to što se brzo i jednostavno sprema.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 krompira
- so
- 3 čena belog luka
- 1 kašika vegete
- 3 šargarepe
- pola kašičice bosiljka
- malo peršuna
- 300 grama rendane bundeve
- 4 kašike kisele pavlake
Priprema:
Svo povrće usitnite, stavite u lonac s vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Dodajte so, vegetu, biber i začinsko bilje. Izmiksajte sve štapnim mikserom. Gustu čorbu servirajte uz pavlaku, krutone ili kockice sira. Ukrasite potaž bundevinim semenkama, bosiljkom i peršunom.
Prijatno!
Skoro je kraj sezoni tikvica: Četiri jednostavna koraka kako da ih zamrznete
Preuzmite android aplikaciju.