Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Potaž od bundeve

Potaž je gusta čorba, koja se dobija pasiranjem povrća ručnim mikserom. Proces je lak i za kratko vreme možete dobiti potaž od povrća koje izaberete. Potaž od bundeve je veoma popularno jelo jer je jeftino i zdravo, uz to što se brzo i jednostavno sprema.
Foto: Pixabay/KleeAlee
Sastojci:
  • 1 crni luk
  • 2 krompira
  • so
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika vegete
  • 3 šargarepe
  • pola kašičice bosiljka
  • malo peršuna
  • 300 grama rendane bundeve
  • 4 kašike kisele pavlake
Priprema:

Svo povrće usitnite, stavite u lonac s vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Dodajte so, vegetu, biber i začinsko bilje. Izmiksajte sve štapnim mikserom. Gustu čorbu servirajte uz pavlaku, krutone ili kockice sira. Ukrasite potaž bundevinim semenkama, bosiljkom i peršunom.

Prijatno!

Skoro je kraj sezoni tikvica: Četiri jednostavna koraka kako da ih zamrznete

 

Preuzmite android aplikaciju.