Neobična supa sa ćuftama i povrćem osvojiće vas već na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 400 grama mlevenog mesa
- 2 luka
- 60 grama prezli
- 100 grama brašna
- 3 šargarepe
- 1 štap celera
- 1/2 kašike bibera
- 1 krompir
- 60 grama rezanaca
- 1 jaje
- 50 mililitara pavlake za kuvanje
Priprema:
Šargarepu sitno iseckati i propržiti na ulju. Dodajte sitno seckani crni luk, papriku i celer i poklopite. Ostavite povrće da se krčka oko 7 minuta, a zatim dodajte 1,5 litara vode. Kada provri dodati krompir isečen na kockice. U mleveno meso dodajte seckani crni luk, prezle i začine po želji ili marinirajte u pivu. Pravite male loptice za uvaljanje u brašno, pa ih dodajte u supu. Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Zatim dodajte rezance i ostavite na tihoj vatri još 12 minuta. Gotovu supu sklonite sa vatre, pa dodajte seckani peršun. Umutite jaje sa pavlakom, pa sipajte i promešajte.
Prijatno!
Vodič za kupovinu sezonskog voća: Evo kako da uvek bude zrelo i sočno
Preuzmite android aplikaciju.