Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Supa od povrća

Donosimo savršeni obrok za hladne dane, jedno od omiljenih jela koja hrane dušu i telo. Ova supa je sve samo ne dosadna. Sveže povrće bogatog ukusa koje je pre svega vrlo zdravo biće odličan izbor za hladne dane. A što je najbolje, vrlo se lako priprema.
Foto: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Sastojci:
  • 450 grama šargarepe
  • 450 grama bundeve
  • 2 krompira
  • pola celera
  • 450 grama paradajza
  • 2 cvekle
  • 1 luk
  • 1/2 konzerve leblebija
  • 200 grama brokolija
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • prstohvat crvene paprike
  • so po želji
Priprema:

Ogulite i iseckajte šargarepu i bundevu, brokoli, celer, krompir na male kocke. Očistite i iseckajte luk, paradajz i cveklu. Ocedite i isperite leblebije, U široku šerpu stavite maslinovo ulje i zagrejte na srednjoj vatri, pa dodajte luk i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte sitno iseckano povrće i dovoljno vode da ih prekrije. Promešajte, pa dinstajte dvadesetak minuta dok se ne skuva napola. Zatim dodajte cveklu, paradajz i prstohvat soli i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta dok povrće ne omekša. Isperite i iscedite leblebije a zatim ih dodajte u šerpu, leblebije su već obrađene tako da im nije potrebno kuvanje, dovoljno da samo da se malo zagreju i onda je supa spremna za posluživanje.

Prijatno!

Stručnjaci savetuju kako je najispravnije da pripremate povrće

Preuzmite android aplikaciju.