Ništa vas neće toliko dobro okrepiti u ovim hladnim kišnim danima kao slatki kupus. Kupusom se u organizam unose najaktivniji elementi za održavanje biološke ravnoteže organizma i za odbranu organizma od raznih bolesti. Zato ga već danas skuvajte svojim ukućanima i obradujte im stomake.
Sastojci:
- 500 grama svinjskog mesa
- 200 grama slanine
- 1 kilogram svežeg kupusa
- 3 glavice crnog luka
- paradajz sos
- 5 kašika ulja
- 5 zrna bibera
- 1 veća šargarepa
- 1 paprika
- 1 kašičica aleve paprike
- so
Priprema:
Na zagrejanom ulju dinstati iseckan crni luk i meso i slaninu isečene na komade. Kada meso omekša dodati šargarepu isečenu na tanke kolutove i kupus isečen pa režnjeve. Posle desetak minuta dodati kašiku, alevu papriku, biber u zrnu, isečenu papriku i sos od paradajza. Potom naliti vodom da ogrezne, posoliti no ukusu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko pola sata.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.