Desert sa tikvicama i muškatnim oraščićem.
Sastojci:
- 500 grama kora za pitu
- 2 veće tikvice
- 1/2 decilitar ulja
- 200 grama šećera
- 2 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 10 kašika mleka
- griz po potrebi
- muškatni oraščić –
- suvo grožđe
- šećera u prahu
Priprema:
Crni luk oljuštiti i iseći na krupnije kockice, pa kuvati zajedno sa šećerom i uljem. Kuvane tikvice procedite i dodajte mleko, vaniliju, griz po potrebi (da upije višak tečnosti) i na kraju suvo grožđe koje ste malo držali u vrućoj vodi da omekša. Filovati svaku koru i poređati u pleh ili pleh. Kora se malo izgužva da desert bude prozračan i sočan. Peći na 200 stepeni dok pita ne dobije lepu boju. Pečenu pitu iseći na kockice i posuti šećerom u prahu i rendanim muškatnim oraščićem.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.