Slatka i osvežavajuća letnja poslastica. Karamel sos možete sami da napravite od belog šećera, putera i šlaga. Da ne biste palili šporet, koristite karamel namaz iz prodavnice. Ne morate čak ni da uključujete klasičnu rernu. Čitav desert možete napraviti uz pomoć miksera, frižidera i mikrotalasne.
Sastojci:
- 90 grama putera
- 25 oreo kolačića
- 450 grama sirnog namaza
- 250 mililitara pavlake za šlag
- 170 grama karamel sosa
- 75 grama šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za ukrašavanje:
- 250 grama šlaga
- 120 grama čokolade
- 50 grama pekan oraha
- 2 kašike karamel sosa
Priprema:
Oreo kolačiće stavite u blender i pretvorite u fini prah i pomešajte sa otopljenim puterom. Dobijenu smesu utisnite u okrugli kalup za tortu prečnika 20 centimetara koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Stavite kalup u frižider na oko 30 minuta da se stegne. Napravite kremu: mikserom pretvorite kremu u šlag i stavite u frižider. U drugu činiju stavite sir sobne temperature i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. U kremu dodajte karamel, šećer u prahu i ekstrakt vanile. Mešajte dok ne dobijete glatku kremu. Ručno umešajte šlag u kremu. Krem premažite po podlozi, sve zajedno prekrijte plastičnom folijom i vratite sve zajedno u frižider na četiri do šest sati da se stegne. Otopite čokoladu u mikrotalasnoj. Stavite komadiće čokolade u posudu za mikrotalasnu pećnicu. Čokoladu obradite u mikrotalasnoj pećnici u intervalima od 30 sekundi, izvadite je, promešajte i vratite u mikrotalasnu dok se potpuno ne istopi. Ostavite čokoladu na stranu. Čizkejk ukrasite otopljenom čokoladom, šlagom, karamelom i pekan pekan.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.