Слатка и освежавајућа летња посластица. Карамел сос можете сами да направите од белог шећера, путера и шлага. Да не бисте палили шпорет, користите карамел намаз из продавнице. Не морате чак ни да укључујете класичну рерну. Читав десерт можете направити уз помоћ миксера, фрижидера и микроталасне.
Састојци:
- 90 грама путера
- 25 орео колачића
- 450 грама сирног намаза
- 250 милилитара павлаке за шлаг
- 170 грама карамел соса
- 75 грама шећера у праху
- 1 кашичица екстракта ваниле
За украшавање:
- 250 грама шлага
- 120 грама чоколаде
- 50 грама пекан ораха
- 2 кашике карамел соса
Припрема:
Орео колачиће ставите у блендер и претворите у фини прах и помешајте са отопљеним путером. Добијену смесу утисните у округли калуп за торту пречника 20 центиметара који сте претходно обложили папиром за печење. Ставите калуп у фрижидер на око 30 минута да се стегне. Направите крему: миксером претворите крему у шлаг и ставите у фрижидер. У другу чинију ставите сир собне температуре и мешајте док не добијете глатку смесу. У крему додајте карамел, шећер у праху и екстракт ваниле. Мешајте док не добијете глатку крему. Ручно умешајте шлаг у крему. Крем премажите по подлози, све заједно прекријте пластичном фолијом и вратите све заједно у фрижидер на четири до шест сати да се стегне. Отопите чоколаду у микроталасној. Ставите комадиће чоколаде у посуду за микроталасну пећницу. Чоколаду обрадите у микроталасној пећници у интервалима од 30 секунди, извадите је, промешајте и вратите у микроталасну док се потпуно не истопи. Оставите чоколаду на страну. Чизкејк украсите отопљеном чоколадом, шлагом, карамелом и пекан пекан.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.