Puna je vitamina i veoma zdrava da se jede, posebno u zimske dane. Pripremite je ovih dana i spremni dočekajte zimu.
Sastojci:
- 3 kilograma šargarepe
- 1 beli luka
- 250 grama feferona
- 1/2 litre ulja
- 1/2 litre sirćeta
- celer
- peršun
- so
Priprema:
Oljuštite šargarepe i izrendajte ih ili isecite na tanke kolutove ili kockice. Feferonima skinite dršku, ali ostavite semenke. Beli luk oljuštite, pa ga stavite u seckalicu zajedno sa feferonima da se napravi kaša. U šerpu stavite šargarepu, beli luk sa feferonima i ulje i upržite.Pred kraj prženja dodajte sirće i pržite još malo dok se sve ne ukuva. Posolite po ukusu. Na kraju dodajte seckan peršun i celer. Tegle zagrejte u rerni na 100 stepeni i u vrele stavite salatu, zatvorite ih i prevrnite, pa prekrijte ćebetom dok se ne ohlade.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.