Zdrava i ukusna. Cvekla se priprema obično kao zimnica, ali može da se pripremi i kao salata. Cvekla je veoma zdrava i poželjno je da se nađe što češće na vašoj trpezi.
Sastojci:
- dve veće cvekle
- so po ukusu
- nekoliko kašika maslinovog ulja
- 1 kašika sirćeta
- 1 čen belog luka
Priprema:
Kuvajte cveklu tako što ćete je staviti da vri na srednjoj vatri, nakon sat vremena proverite da li je cvekla skuvana tako što ćete je viljuškom ubosti. Ako viljuška lagano prolazi kroz cveklu skuvana je. Ocedite vodu i ostavite da se prohladi. Očistite je od opne i izrendajte. Dodajte sitno iseckani beli luk , sirće, ulje, so i izmešajte. Sve sjedinite i ostavite 15 minuta da odstoji u frižideru pa poslužite.
Prijatno!
Namirnice koje će detoksikovati vaš organizam
Preuzmite android aplikaciju.