Ovu salatu svako prilagođava sebi i svako zna kako najviše voli. Ono što možemo zasigurno reći jeste da je ruska salata više od salate, i u bilo kojoj izvedbi ona predstavlja obeležje slavske kuhinje i uvek se nađe na trpezi u vreme praznika.
Sastojci:
- 2 krompira
- 150 grama graška
- 2 šargarepe
- 5 kiselih krastavčića
- 150 grama šunke po izboru
- 150 grama majoneza
- 150 kisele pavlake
- 2 tvrdo kuvana jajeta
- prstohvat soli i malo bibera
Priprema:
Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati desetak minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta). Obariti jaja. Šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja iseći na kockice. Sve sastojke pomešati, dodati majonez i pavlaku, so i biber. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.
Prijatno!
Preuzmite androidaplikaciju.