Rižoto sa šampinjonima može da bude idealan kao glavno jelo, ali i kao prilog mesu.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 šolja integralnog pirinča
- 1 kašika vegete
- 200 grama šampinjona
- 1 veća šargarepa
- 1 veza peršuna
Priprema:
Iseckati ili samleti crni luk pa ga sa uljem i vegetom prodinstati. Kada je luk izdinstan dodati pirinač i naliti dve čaše vode i ostaviti da se kuva. Povremeno promešati, jer pirinač se lako lepi za dno posude. Kada je pirinač na pola kuvan dodati iseckane šampinjone i iseckanu šargarepu, doliti još malo vode, promešati i ostaviti da se lagano kuva sve zajedno. Kada pirinač i povrće budu skoro gotovi dodajte sitno iseckani peršun.
Prijatno!
Kako da skuvate pirinač na što lakši i efikasiji način
Preuzmite android aplikaciju.