Риба је вишеструко корисна за организам. Не само зато што садржи незасићене масноће, драгоцене за превенцију кардиоваскуларних болести, борбу против стреса и побољшање концентрације, већ зато што представља и богат извор минералних соли.
Риба садржи масне киселине омега 3 које позитивно утичу на ниво холестерола у крви и одлична су превенција за болести срца и крвних судова. Уколико желите здраву кожу, кости, очи, косу и зубе риба је идеална намирница, препуна је витамина А, Б, Д.
Састојци:
- Риба по избору 300 грама
- 2 кашике маслиновог уља
- бибер, ловоров лист, црни лук
- 1 јаје
- 2 кисела краставчића
- 1 кашика сенфа
- 1 кашика павлаке
Припрема:
У кључалу воду ставити маслиново уље, бибер, ловор и крупно исечен црни лук, па додати рибу и кувати 8 минута. Кувану рибу и лук ставити у чинију, додати јаје, краставчиће, павлаку и сенф и штапним миксером направити компактну масу. Ставити у фрижидер да се охлади.
Пријатно!