Jelo za sve ljubitelje tikvica. Pravo letnje jelo.
Sastojci:
- 6 manjih tikvica
- 1 šolja pirinča
- 1 veliki crveni luk, sitno isečen
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 paradajza
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 1/4 šolje sveže seckanog peršuna
- 1/4 šolje sveže seckane nane
- so
- biber
- 1 šolja povrtnog ili pilećeg temeljca
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Odrežite vrhove tikvica i pažljivo ih izdubite kašikom kako biste napravili mesta za fil. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite crveni luk i beli luk dok ne postanu providni. Dodajte pirinač i paradajz i dinstajte još nekoliko minuta. Začinite solju, biberom, peršunom i nanom. Napunite tikvice pripremljenim nadevom i stavite u posudu za rernu. Punjene tikvice prelijte supom i prekrijte posudu aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni oko 45 minuta, pa otvorite foliju i pecite još 15 minuta dok tikvice ne omekšaju i porumene. Poslužite punjene tikvice kao glavno jelo ili prilog uz grčki jogurt.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.