Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Punjene tikvice

Jelo za sve ljubitelje tikvica. Pravo letnje jelo. 
Foto: Pixabay/ nicoster
Sastojci:
  • 6 manjih tikvica
  • 1 šolja pirinča
  • 1 veliki crveni luk, sitno isečen
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 paradajza
  • 1/2 šolje maslinovog ulja
  • 1/4 šolje sveže seckanog peršuna
  • 1/4 šolje sveže seckane nane
  • so
  • biber
  • 1 šolja povrtnog ili pilećeg temeljca
Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Odrežite vrhove tikvica i pažljivo ih izdubite kašikom kako biste napravili mesta za fil. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite crveni luk i beli luk dok ne postanu providni. Dodajte pirinač i paradajz i dinstajte još nekoliko minuta. Začinite solju, biberom, peršunom i nanom. Napunite tikvice pripremljenim nadevom i stavite u posudu za rernu. Punjene tikvice prelijte supom i prekrijte posudu aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni oko 45 minuta, pa otvorite foliju i pecite još 15 minuta dok tikvice ne omekšaju i porumene. Poslužite  punjene tikvice kao glavno jelo ili prilog uz grčki jogurt.

Prijatno!

Zašto treba da stavite parče hleba na tortu?

Preuzmite android aplikaciju.