Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Punjena francuska vekna

Potrebna vam je neko brzo posluženje ili hrana za dečije rođendane. Imamo ideju, staru – novu ideju. Ovo je za one dane kada ne znate čime da poslužite društvo, a da ne provedete mnogo vremena u kuhinji. To je punjeni baget, koji tako napunjen može da stoji u zamrzivaču i uvek je spreman za posluženje. Punjenje može biti razno, a mi smo se odučili za sledeći recept.
Foto: Pixabay/Couleur
Sastojci:
  • 1 francuska vekna
  • 4 seckana kisela krastavčića
  • 3 seckane barene šargarepe
  • 2 konzerve tunjevine (oceđene od ulja)
  • 1 umućen margarin
  • 2 kašičice senfa
  • malo peršuna
  • biber
  • so
Priprema:

Francusku veknu iseći na 3 dela. Izvaditi sredinu, sitno je iseckati i pomešati sa svim navedenim sastojcima. Sve dobro sjediniti i puniti Francusku veknu. Svaki komad uviti u foliju. Ostaviti u frižideru da se stegne. Seći kao rolat.

Prijatno!

Recept dana: Zimnica – Kiseli krastavčići

Preuzmite androidaplikaciju.