Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Proteinski ručak

Obrok bogat proteinima.
Foto: Pixabay/congerdesign
Sastojci:
  • 400 grama pečene piletine
  • 200 grama ječma
  • 2 litra bistre pileće supe
  • 2 šargarepe
  • 1 štap celera
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 praziluk
  • 1 čen belog luka
  • so
  • biber
  • ulje
  • svež peršun
Priprema:

Zagrejte malo ulja, pa dinstajte šargarepu isečenu na manje komade dok ne omekša. Trebaće vam oko tri minuta. Dodajte očišćeni i iseckani celer i praziluk, pa dinstajte oko dva minuta. Zatim dodajte seckani beli luk i dinstajte oko 30 sekundi. Tostirajte suvi ječam na ulju oko jedan minut, pa dodajte i to. Sve zajedno prelijte bistrom pilećom supom, posolite i pobiberite po ukusu. Ostavite da se sve zajedno kuva dvadesetak minuta na niskoj temperaturi. Piletinu iseckati, pa staviti u šerpu i sve zajedno kuvati još desetak minuta, dok se meso ne zagreje, a ječam termički obrađen do kraja. Na kraju kuvanja dodajte limunov sok i svež peršun, po potrebi posolite i pobiberite. Poslužite toplo uz parče hleba.

Prijatno!

Evo kako da napravite ukusan rižoto a da ima 300 kalorija manje!

Preuzmite android aplikaciju.