Obrok bogat proteinima.
Sastojci:
- 400 grama pečene piletine
- 200 grama ječma
- 2 litra bistre pileće supe
- 2 šargarepe
- 1 štap celera
- 2 kašike limunovog soka
- 1 praziluk
- 1 čen belog luka
- so
- biber
- ulje
- svež peršun
Priprema:
Zagrejte malo ulja, pa dinstajte šargarepu isečenu na manje komade dok ne omekša. Trebaće vam oko tri minuta. Dodajte očišćeni i iseckani celer i praziluk, pa dinstajte oko dva minuta. Zatim dodajte seckani beli luk i dinstajte oko 30 sekundi. Tostirajte suvi ječam na ulju oko jedan minut, pa dodajte i to. Sve zajedno prelijte bistrom pilećom supom, posolite i pobiberite po ukusu. Ostavite da se sve zajedno kuva dvadesetak minuta na niskoj temperaturi. Piletinu iseckati, pa staviti u šerpu i sve zajedno kuvati još desetak minuta, dok se meso ne zagreje, a ječam termički obrađen do kraja. Na kraju kuvanja dodajte limunov sok i svež peršun, po potrebi posolite i pobiberite. Poslužite toplo uz parče hleba.
Prijatno!
Evo kako da napravite ukusan rižoto a da ima 300 kalorija manje!
Preuzmite android aplikaciju.